“Happiness is not something readymade. It comes from your own actions.-Dalai Lama”
Fericirea este un concept supraestimat, de multe ori “masurat” in zambete, pentru care se construiesc retete in 10 pasi si se dau definitii. Filozofi, psihologici, medici, biologi, ganditori religiosi au incercat sa defineasca, inteleaga si sa identifice sursele fericirii. Ideea de fericire naste un junghi subtil de neliniste, cautarea ei, desi pare un cliseu, ne preocupa. Ce este fericirea, care sunt caile prin care ajungem la ea, cum o putem pastra?
Uneori ne trezim diminetile, tanjind dupa fericire. Bucuria, starea de bine, linistea interioara sunt ele fericirea? In fiecare dimineata, incercam sa gasim raspunsuri, dar, in final, ajungem sa ne sufocam dorul de fericire cu perna. Incepe o alta zi in care suntem in cautarea ei, a ceea ce credem noi ca fericirea este.
In drumul nostru catre cautarea fericirii, privim catre partile frumoase din vietile noastre, dar si catre cele dure, cu asperitati. Privim chipurile celor de langa noi. Citim dezamagiri, griji, frustrari. Chinurile date de singuratate, anxietate, disperare, durere, furie, toate le intelegem printr-un singur cuvant: suferinta. E firesc ca in locul lor sa ne dorim multumire, iubire si pace. Deci, fericire? Inseamna fericirea absenta suferintei?
De cate ori ati auzit in jurul dvs “Nu sunt fericit…” “Ce va face fericit?” Si raspunsurile incep sa curga, sunt variate. Pentru cineva a avea o casa, o situatie financiara stabila inseamna...
Citeşte tot articolul