Rolul interactiunii sociale in viata noastra
V-ati gandit vreodata ce rol are interactiunea sociala in viata noastra? Sau ca relatiile sociale afecteaza sanatatea mintala, sanatatea fizica si riscul de mortalitate? Sau daca suportul social ne furniza resursele psihologice si materiale, menite sa ne imbunatateasca capacitatea de a face fata stresului?
Incercati sa raspundeti acestor intrebari gandindu-va ca sanatatea, inseamna nu numai absenta bolii sau a infirmitatii ci si o stare de bine completa din punct de vedere fizic, mintal dar si social.
Consider ca empatia, grija, increderea intre membrii retelei sociale, suportul financiar si informational oferit de acestia, ne ajuta, pe fiecare dintre noi, sa facem fata dificultatilor actuale, si, in egala masura, ne pot determina sa ne modificam comportamentele.
Integrarea sociala, care se refera la participarea efectiva a fiecarei persoane la o gama variata de relatii sociale, ajuta la constituirea unei structuri sociale stabile, cu norme clare de functionare, dar serveste si la reglementarea comportamentelor umane.
Izolarea, care poate aparea in lipsa integrarii sociale, poate reprezenta un factor de stres pentru individ, determinand sentimente de alienare, singuratate, stres si sentimente de scadere a stimei de sine.
Efectele relatiilor sociale din perspectiva cercetarilor
Studiile arata ca relatiile sociale au efecte asupra sanatatii pe termen lung si scurt.
Persoanele cu un nivel mai scazut de implicare in relatiile...
Citeşte tot articolul