Întrebări pentru o dependență
Postat de:

Eugen Dumbrava

pe 8 August 2014

Intrebarea sau corect ar fi seria de intrebari care ne duce la raspunsul “dependenta”  o puteti descoperi mai jos. Departe de mine gandul de a cosidera lista exhaustiva, dar este un bun start pentru a incepe sa ne observam, interogam si sa facem primii pasi spre a fi cu adevarat independent, liberi. In articolele viitoare va voi invita sa stam de vorba cu diverse dependente, fie sub forma unor interviuri imaginare, a unor intamplari reale sau a unor studii recente.

Acestea fiind spuse ma las pe mana intrebarilor. Intrebari care vor fi centrate pe dependenta ce apare in relatiile dintre oameni si mai putin sau deloc, acum, pe dependenta de substante sau de alte forte din univers.

Tu cel/cea care citesti acest articol de cine depinzi? De internet? De-un click ori de vreun like? De-un El, de-o Ea? De parinti? De copii? De prieteni? De-un nas sau fin? De-un zimbet? De-o imbratisare? De-o tacere sau tacla voioasa? De-o incruntatura sau imbrinceala?

 

Depinzi de trecut sau de prezent?

Cumva si de bani? Cumva si de felul in care-i produci?

Cum recunoastem o dependenta? Cum stim daca ne face bine sau nu? E o dependenta legata de felul in care arata sau este un om, de-un obicei sau de vreo trasatura a cuiva?

Cu cine sa vorbesc despre dependenta mea? Ar trebui sa merg cu ea la psiholog? Sa fiu vigilent, s-o provoc sau s-o ignor?  Ma paste vreo nevroza? Sau vreo depresie daca nu vorbesc despre ea?  Voi fi inteles/inteleasa de cineva?

Cum sa nu-i tolerez (lui, ei, lor) acest obicei urat, doar nu vrei sa raman iarasi singur/a...

Citeşte tot articolul

Search form

Newsletter

Primesti un email cu cele mai recente articole!